Vlagyimir Putyin szerint csak az Champagne, ami Oroszországban készül

Új törvényt írt alá Vlagyimir Putyin nemrégiben, mely szerint csak az orosz pezsgők használhatják a “sampanszkoje” megnevezést termékeiken. Minden külföldről érkező champagne hátcímkéjén a “habzóbor” kifejezést kötelező feltüntetni, még azokon a palackokon is, amelyek a védettség alatt álló Champagne régióból származnak.

A francia champagne iparág képviselőinek egy csoportja tiltakozását fejezte ki az új orosz törvény ellen, amely arra kényszeríti a külföldi gyártókat, hogy a champagne üvegén azt “habzóbor” kifejezést tüntessék fel a termék megjelöléseként a palack hátcímkéjén. Egyedül az orosz  gyártók használhatják továbbra is a “sampanszkoje” kifejezést.

A francia gyártók a tiltakozás jeleként felszólították a tagjaikat, hogy állítsák le a buborékos ital Oroszországba való exportját mindaddig, amíg a “champagne” kifejezés használatát korlátozzák, hiszen az a termék származási helyére, a francia régióra utal, és 120 országban törvényi védelem alatt áll.

Champagne régió, Franciaország

Továbbá a Champagne bizottság helyteleníti azt is, hogy ez a jogszabály nem biztosítja az orosz fogyasztók számára azt, hogy megfelelően  tájékozódjanak a bor eredetéről és annak sajátosságairól.  – mondta el közleményében Maxime Toubart és Jean-Marie Barillere, a csoport két társelnöke.

A frnacia kereskedelmi miniszter Franck Riester közelről kísérte figyelemmel az orosz törvény megjelenését, ugyanakkor kapcsolatban állt a borászati iparág vezetőivel és Franciország európai partnereivel. A miniszter Twitteren megjelent közleményében biztosította őket afelől, hogy a termelőket és a francia kiválóságokat támogatni fogják.

Mindemellett az LVMH csoport tulajdonában lévő Moët-Hennessy, a Dom Pérignon és Veuve Clicquot gyártója vasárnap kijelentette, hogy az Oroszországba szánt termékeken elkezdik a “habzóbor” kifejezés feltüntetését a palackok hátoldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.