Itt a csajbulik új kedvence, a lila bor Ausztráliából amitől még másnaposak sem leszünk

Egy ausztrál borászatnak sikerült valami olyat létrehoznia, amit eddig azelőtt soha senki nem csinált: lila bort és még másnapos sem leszel tőle

Már nagyon jól ismerjük (nem csak a szürke), de a sárga a vörös és a rosé különböző árnyalatait, azonban ami a borokat illeti, a lila különböző árnyalatait még nem láttuk, de csak eddig, mert most itt van, megérkezett, ausztrál borászok két évnyi kutatómunka után alkották meg ezt a csodálatos bort, kizárólag természetes hozzávalók használatával.

A lila bor nem csak hogy fantasztikusan néz ki, de még iható is. A gyártó Purple Reign Wine a Semillon és a Sauvignon Blanc egyfajta keverékét használta fel amelyet növényi anyagokból készült esszenciával színeznek, ezáltal kapja meg azt a  hihetetlen színvilágot, amit eddig boroknál még nem láthattunk.

A Raw Vine Estate nyilatkozatában elmondta, a csepp fokozza a növényi alapú természetes antioxidánsok megjelenését, amelyekkel minimálisra csökkenthető a szulfitok használata, emellett ennek köszönhető az az egyedi, vibráló színvilág, amely kiemeli ezt a különlegességet többi bor közül. A merész megjelenésű tétel egy csipetnyi vágott fű, és leheletnyi minerális jelleget mutat.

Ami viszont a legjobb, hogy a bor nem csak a következő Instagram postunkban néz ki ellenállhatatlanul, hanem egy görbe este után is kifizetődő, ha ezt fogyasztjuk, hiszen a szintetikus adalékanyagokat, mint például a szulfitok, természetes, növényi alapú segédanyagokkal helyettesítettek, ami azt jelenti, hogy kevésbé leszünk másnaposak tőle.

Ha természetes borokat fogyasztunk kevesebb acetaldehid keletkezik, amelyet le kell bontani a szervezetnek alkoholfogyasztást követően, azaz a májnak kevesebb dolga van, és a méreganyagok is sokkal gyorsabban ürülnek ki a szervezetből.

A lila bort egyébként Tim McNamara start-up cége, a Masstengo és a Purple Reign fejlesztette ki az elmúlt két év folyamán. A bor alkotói rendkívül sok pozitív visszajelzésről számoltak be, többek között nem okoztak asztmás tüneteket, mint más borok. Bizonyára a többi pozitív hozadék is a magas antioxidáns tartalomnak is köszönhető, hogy például tisztább fejjel ébredünk egy borozós este után, továbbá  a palack felnyitását követően sokkal tovább frissek tudnak maradni, mint a többi, természetes eljárással készült bor.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.