Teljesen megújul Villány arculata

Nagyszabású városfejlesztési munkálatok kezdődhetnek meg Villányban.

A „Zöldítő – Első lépések Villányban az ökotudatos város kialakításához” elnevezésű projektre az önkormányzat korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást. A tervek szerint megújul a Baross Gábor utca az általános iskolától a Villányi Közös Önkormányzati Hivatalig tartó szakasza, a Móra Ferenc utca, az Eislingen tér, de a fejlesztések a könyvtárat, a Rendezvényteret, a sportpályát, a kiserdő környékét is érintik.

A beruházással jelentős mértékben megújul a város arculata. A városvezetés bízik benne, hogy egy sikeres közbeszerzési eljárást követően márciusban már meg is kezdődhetnek a kivitelezési munkálatok.

Egyéb fejlesztések is folyamatban vannak a városban, zajlanak a felújítási munkálatok a villányi általános iskolában, valamint a Szent István utca és a Béke utca kereszteződésében csapadékvíz-elvezető csöveket cserélnek.

Villányi borvidék, fotó © Csodálatos Borok

Villányról:

A Villányi borvidék borait a szakemberek, valamint a fogyasztók, a hazai borpiac kiemelkedő minőségű és legkeresettebb termékei között tartják számon.

Magyarország első teljes értékű eredetvédelmi rendszere itt épült ki. A borturizmus első hazai bástyája a Villány- Siklósi Borút. A térség legerőteljesebb vonzereje a bor.

Villányi borvidéken biztos alapokat adott a fejlődéshez a hagyomány tisztelete. A táj értékéhez tartoznak a palkonyai, villánykövesdi, villányi, nagyharsányi, kisharsányi műemlék pincesorok, a siklósi körzet szórt dűlő pincéi, présházai, melyek több száz éve nagy technológiai jelentőséggel bírtak, ma a vendégvárás legfontosabb helyszínei.

Borok tekintetében szinte tökéletes és teljes skálát kínál. Számos modern pincészetben a legújabb technológiával dolgoznak. A helyi bortermelő gazdák borversenyek, kiállítások rendszeresen díjazott szereplői. Több alkalommal tüntettek ki villányi borászt, illetve pincészetet az „Év Bortermelője” és az „Év Pincészete” címmel.

A Villányi borvidéknek tagadhatatlan tulajdonsága, hogy elégséges számban vannak jelen, jelentős szellemi erőt képviselő pincészetek és azok szakemberei. A birtokalapító generáció mellett a második generáció is jelentős erőt képvisel. Az Ő kezükben van a Villányi borvidék jövője!

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.