Megújul a Templom-hegyi kilátó Villányban

Készen állnak az újranyitásra, megújul a Villányi Borvidék népszerű kirándulóhelye, a Templom-hegyi kilátó, ami hamarosan új megjelenéssel várja a bortúrára érkezőket.

A Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával újul meg Villány kilátója, amely a Templom-hegyen áll, az Ammonitesz tanösvény mellett. A tanösvényt a Templom-hegy régi kőbányájából alakították ki. A kilátóhoz két útvonalon is el lehet jutni: a régi kőbánya keleti oldalán keresztül ajánljuk a haladó túrázóknak a meredekebb szakaszt, a kezdőknek, gyerekkel érkezőknek pedig egy könnyebb útvonalon, a város felől is megközelíthető a kilátó pont, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a lábaink előtt elterülő híres borvidékre.

Fotó: Györkő Zsombor, Csodálatos Magyarország

A felújítás során az alapanyagokat a nemzeti park finanszírozza, a főbb munkálatokat pedig a villányi városgazdálkodás végzi. A kilátóhoz vezető utat is javítják, így a feljutás is kényelmesebbé válik a látogatók számára.

Villány kilátója a Templom-hegyen áll az Ammonitesz tanösvény mellett. Az Ammonitesz tanösvényt a villányi Templom-hegy régi kőbányájában alakították ki. A kőbánya keleti oldalán felkapaszkodva érhető el a kilátó. Az út elég meredek, de a pincesor felől, a dr. Dombay János utca irányából könnyebben megközelíthető. A templom-hegyi kilátó fából készült, két járószintes építmény, ahonnan az egész kőbánya és Villány városa is belátható. Távolabbra tekintve a Villányi-hegység lankáiban gyönyörködhetnek a túrázók.

Kilátás a Templom-hegyi kilátóból. Forrás: termeszetjaro.hu

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.