Tájak Borok Legendák

Tájak, Borok, Legendák : új kiadvány jelent meg a magyar borvidékekről

Tájak, Borok, Legendák: mind várjuk, hogy újra lehessen utazni, bejárni hazánk szebbnél szebb térségeit, felfedezni ismerős és ismeretlen tájakat, itt a legújabb borturisztikai  kiadvány.

Magyarországra gondolva azonnal eszünkbe jutnak páratlan termálfürdői, gazdag épített öröksége, sőt, természeti látnivalóinak is rendre csodájára járnak, legyen szó a Hévízi-tóról vagy a Balatonról. Van azonban országunknak egy olyan egyedi értéktára is, amelyet a mai napig csak kevesen fedeztek fel: ez nem más, mint a borkultúrája. Tájak, Borok, Legendák.

Magyarország területén hat borrégió és összesen 22 borvidék található. A borrégiók között a Tokaji borvidéknek kivételes a helyzete, különleges történelmi és természeti adottságai miatt egyedüli borvidékként önálló borrégiót is alkot. Ez a borvidék lett a világ első zárt borvidéke, olyan termőhely, amelynek termékei különleges védelemre érdemesek. A Tokaji borvidék 1737 óta viseli ezt a titulust és 2002-ben az UNESCO világörökségi címmel is kitüntette. Tokaj mellett öt, a Duna, a Balaton, a Felső-Magyarország, a Felső-Pannon és a Pannon borrégió található Magyarország bortérképén.

A magyar szőlő- és borkultúra legfőbb értékei a világszinten is egyedülálló természeti adottságok.

A látványos építészeti hagyaték, történelmi pincesorok, grandiózus érlelőpincék, és nem utolsósorban a borászok, akiknek a magyar bor ezerarcúsága is köszönhető. Ezt a sokszínűséget koronázza meg a természetes édes borok legnemesebbjeként számontartott aszú, ami sehol máshol a világon nem készül.

A magyar borok egy állandóan megújuló termékpalettát jelentenek. A pezsgőtől a természetes édes borig, a vulkanikus fehérbortól a nagy testű vörösborig minden borstílus megtalálható. E tájak között borvidékeink évről évre nagyobb vonzerővel bírnak. Mindazt magukba sűrítik, amit egy tartalmas utazástól elvárunk; kikapcsolódást távol a város zajától, ízutazást a boroknak és az azokat kísérő falatoknak köszönhetően, és nem utolsósorban a személyes találkozások varázsát, amit egy borászatnál tett látogatás jelent.

Tájak, Borok, Legendák

Tájak, Borok, Legendák: amíg eljön ez az időszak, érdemes felkészülni és megismerni a Csodálatos Magyarország változatos vidékeit.

Ehhez nyújt segítséget a Magyar Bor Személyesen (Magyar Turisztikai Ügynökség) által készített Tájak, Borok, Legendák nevű 44 oldalas nyomtatvány.

Hazánk borrégióinak élményígérete mellett a kiadványt lapozva megismerkedhetünk legfontosabb szőlőfajtáinkkal, borstílusainkkal és mindazon értékekkel, amelyektől minden egyes borvidékünk érdemes arra, hogy felfedezzük és vissza-visszatérjünk.

A magyar kiadvány elektronikus formában letölthető IDE KATTINTVA

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.