Balatoni olaszrizling lett Hévíz Város bora 2021-ben

A Hévíz Turisztikai Egyesület szervezésében hirdették meg a fürdőváros az immár hagyományos borversenyét, ahova a Balaton és a Felső-Pannon Borrégiók borászatai kaptak meghívást.

A Balaton Borrégió: Badacsonyi borvidék, Balatonboglári borvidék, Balaton-felvidéki borvidék, Balatonfüred-Csopak borvidék, Zalai borvidék és a Felső-Pannon borrégió pincészetei küldhették el boraikat a megmérettetésre.

A vak kóstolást követően a bíráló bizottság és a társadalmi zsűri közös döntése alapján a nyertes 2021-ben a Fodorvin Borház 2020-as évjáratú Aszófői Olaszrizlingje lett.

A felhívásra 12 kiváló pincészet jelentkezett, a bírák 39 tételből választották ki azt az egyet, amely mostantól egy évig képviseli Magyarország első számú turisztikai központját. Jelen lesz a fürdőváros hivatalos eseményein, megtalálható lesz a hévízi szállodákban és éttermekben, valamint lehetőség lesz megvásárolni a helyi Tourinform iroda shopjában is.

A város bora megválasztásánál friss, könnyű, száraz fehérbort kerestek, amely az elmúlt két esztendőben valamely neves borversenyen arany vagy ezüst minősítéssel eredményesen szerepelt.

A bíráló bizottság tagjai: Dr. Brazsil József Da Bibere Zalai Borlovagrend Elnök-Nagymestere, Viniczai Sándor Borászati füzetek főszerkesztője, Vaszily Zsolt okleveles borbíráló-szervező és Dr. Szőke Barna MATE, Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója, valamint Müller-Pápai Zsuzsa, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója voltak.

A szakértő zsűri értékelés után 7 bor választott a legjobbak közé, melyek közül a délután folyamán egy úgynevezettt társadalmi zsűri választhatta ki a neki legjobban tetsző, abszolút nyertest. A társadalmi zsűribe Hévíz több vendéglátásban dolgozó szakemberét, séfeket, étteremfőnököket, hoteligazgatókat, étterem tulajdonosokat, F&B menedzsereket kértek fel.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.