Párosítások – Saláták és borok

Gyors, finom és egészséges. Kíváncsi vagy, hogy tudod feldobni a salátádat egy leginkább hozzá illő borral?

Van néhány ötletünk, hogy párosítsd. A saláta hozzávalóinak csak a képzeleted szabhat határt, szezonnak és kínálatnak megfelelő zöldségekből válogass össze mindent, amit szeretsz. A lényeg, mindig többféle zöldet válassz, legyen benne valami ropogós, színes.

Saláták és öntetek

Ranch öntet

A joghurtos, mustáros, fokhagymás öntethethez legjobb, ha egy tölgyfahordóban érlelt Chardonnay-t választasz. A salátádba bármit tehetsz, amit a hűtődben találsz, ami végső soron a borra is igaz: szinte bármivel nagyszerű.

Klasszikus olasz öntet  (vinaigrette)

Ecetes, citromos öntet, olíva olajjal – válassz hozzá olaszrizlinget – szinte bármely borvidék kínálatában megtalálod.

Caesar

A legjobb kísérője a Sauvignon Blanc, ami a halas ízekhez kiválóan harmonizál

Kéksajt öntet

Nagyszerű a magas savtartalmú borokkal, kiválóan együtt működik például a hazaiak közül egy trópusi jegyeket hordozó somlói hárslevelűvel

Epres-balzsamecetes vinaigrette

Egy csodálatos Kékfrankos rosé-val ajánljuk, gyümölcsös, illatos aromái és a juhsajt együtt remekül harmonizálnak.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.