Párosítások – Saláták és borok
Gyors, finom és egészséges. Kíváncsi vagy, hogy tudod feldobni a salátádat egy leginkább hozzá illő borral?
Van néhány ötletünk, hogy párosítsd. A saláta hozzávalóinak csak a képzeleted szabhat határt, szezonnak és kínálatnak megfelelő zöldségekből válogass össze mindent, amit szeretsz. A lényeg, mindig többféle zöldet válassz, legyen benne valami ropogós, színes.
Saláták és öntetek
Ranch öntet
A joghurtos, mustáros, fokhagymás öntethethez legjobb, ha egy tölgyfahordóban érlelt Chardonnay-t választasz. A salátádba bármit tehetsz, amit a hűtődben találsz, ami végső soron a borra is igaz: szinte bármivel nagyszerű.
Klasszikus olasz öntet (vinaigrette)
Ecetes, citromos öntet, olíva olajjal – válassz hozzá olaszrizlinget – szinte bármely borvidék kínálatában megtalálod.
Caesar
A legjobb kísérője a Sauvignon Blanc, ami a halas ízekhez kiválóan harmonizál
Kéksajt öntet
Nagyszerű a magas savtartalmú borokkal, kiválóan együtt működik például a hazaiak közül egy trópusi jegyeket hordozó somlói hárslevelűvel
Epres-balzsamecetes vinaigrette
Egy csodálatos Kékfrankos rosé-val ajánljuk, gyümölcsös, illatos aromái és a juhsajt együtt remekül harmonizálnak.