Szombattól nyithatnak az éttermek és borászatok teraszai

A mai kormányinfón elhangzottak alapján szombattól hat hónap szünet után kinyithatnak a vendéglátó helyek teraszai. A nyitást a kormány 3,5 millió (első) oltás beadásához kötötte.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a várhatóan pénteken elérik a 3,5 millió első beoltottat, ezt a belügyminiszter határozattal állapítja majd meg.

Mindennek alapján szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak, amelyek este fél 10-ig lehetnek nyitva, ahogyan az üzletek is. Az ott tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. A kijárási korlátozás kezdete este 11 órára módosul.  A miniszter elmondta, reméli, hogy ezután gyorsan tudnak tovább lépni  – jelentette be Gulyás Gergely.

Nagy rohamra számítanak a Balatonnál a vendéglátóhelyek tulajdonosai, tavasszal mindig az időjárás határozza meg azt, hogy hányan indulnak el kirándulni, sétálni, akár gasztrotúrára a Balatonhoz.

Nincs bejelentés egyelőre a további enyhítésekről.

Akár már a jövő héten elérhetjük a 4 millió beoltottat, ami új mérföldkövet fog jelenteni, így a járványügyi intézkedéseket tovább enyhítheti a kormány. Az erről szóló kormánydöntésekről a miniszterelnök fog (várhatóan holnap reggeli rádióinterjújában) tájékoztatást adni.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.