Kis-Balatoni siker az XVII. Újbor és Sajt Fesztiválon

Minden évben jelentős esemény a borászatok számára az adott év újborainak versenye, idén ez kitolódott júliusra, ahol újbor helyett a 2020-as évjárat legjobb bora címért indulhattak a nevezők.

Két arannyal és négy ezüsttel tért haza a Kányaváry Borbirtok a rangos eseményről, ahova összesen 360 mintát küldtek be a borászatok az ország összes tájáról, több, mint 100 pincészetből. a Kányaváry Borbirtok idén 6 tétellel nevezett a megmérettetésre, mind a hat díjazásban részesült.

A rendezvény hagyományosan november – december hónapokban zajlik, ez az újborok összehasonlításának legalkalmasabb ideje. – mondta el Csuka Bence, a Kányaváry Borbirtok borásza. Idén azonban a pandémia megtörte a hagyományt, és rendhagyó időpontban, júliusban történt a verseny és a bírálat is, ezáltal idei verseny sajátossága az volt, hogy a győztes nem legjobb újbor, hanem a legjobb bor címet kapta, hiszen ezek már nem tekinthetőek újboroknak.

Csuka Bence, borász, Kányaváry Borbirtok

Kányaváry Borbirtok, Szabadics Zoltán, borturisztikai munkatárs

Aranyérmet a Fortély nevű, 2020-as kiváló Cabernet Sauvignon-unk, valamint a Kalandor névre keresztelt különlegesség, egy száraz sárgamuskotály hozta haza. Mindkettő a legnépszerűbb tételeink közé tartozik, hiszen szinte bármilyen könnyű étellel remekül tud együttműködni.

Könnyed nyári borokról van szó, amelyek most a meleg nyári napokon különösen kedveltek. Harmonikus karakteres íz -és illatjegyekkel rendelkeznek, kellemes savszerkezetükkel mindkettő a nyári borteraszunk kedvence. – folytatta Csuka Bence.

Az augusztus 13-14-én megrendezésre kerülő Bor.Zene.Zala fesztiválunkon ingyenes rapid Borsuli is lesz, ahol villám kurzuson megmutatjuk mire kell figyelni, ha bort kóstolunk, a résztvevők pedig ízelítőt kapnak a legjobb zalai tételeinkből.   – avatott be minket a nyertes birtok munkatársa, Szabadics Zoltán a fesztivál egyik programjába, ahol mint megtudtuk tőle Rúzsa Magdi is koncertezni fog augusztus 14-én szombaton.

Ezüstérmes tételek:

Üstökös – olaszrizling

Pirkadat – Cabernet Sauvignon rosé

Krónika – reduktív, kellemesen komplex és gyümölcsös chardonnay

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.