A Kányaváry Borbirtok a legsikeresebb borászat a Balatoni Borok versenyén

A zalaszabari Kányaváry Borbirtok lett a legeredményesebb borászat a Balatoni Borok versenyén: 5 arannyal és 4 ezüsttel tért haza a kis-balatoni csapat.

A Balatonfüreden lezajlott Balatoni Borok versenyére június első napjaiban lehetett leadni a mintákat, amellyel a hazai borászatok nevezni tudtak a megmérettetésre. Ahogy arról korábbi anyagunkban is beszámoltunk, a versenyt a Balatoni Szövetség rendezte meg, A bíráló bizottságokban borászati szakírók és akadémikusok vettek részt, amelynek az elnöke Dr. Mészáros Gabriella, nemzetközi borakadémikus volt.

A Kányaváry Borbirtok alig egy évtizede született újjá a zalaszabari Öreghegyen az 1800-as években méltán híres Baán-pince öröksége nyomán, amely abban az időben nemzetközi hírnévnek örvendett.

A birtok újjászületése óta a Zalai Borvidék Kis-Balatoni körzetének lüktető szíve, ahol kizárólag a saját birtokon termett szőlőből készítenek kiváló borokat. A Kányaváry  a borvidék zászlóshajójaként évről-évre mind hazai, mind nemzetközi borversenyeken jelentős sikereket mutathat fel, tételei aranyéremmel tértek már haza párizsi borversenyről, de csodálatos rozéja szerepelt az Országház borai között is az elmúlt esztendőben.

A Balatoni Borok versenyén átlagon felül teljesítettek: 5 aranyat és 4 ezüstöt sikerült begyűjteni a borászatnak. 

Jó hír a birtokra látogatóknak: a hangulatos borteraszon mindezt már most végig lehet kóstolni, AUGUSZTUS 14-én pedig a Bor.Zene.Zala. Hegyi Pikniknen egy Rúzsa Magdi koncert kíséretében élvezhetik a Kis-Balatoni panorámát és a Kányaváry borokat a vendégek.

A BALATONI BORVERSENY DÍJAZOTT TÉTELEI 

ARANY 

Fortély – A  – sauvignon blanc

Krónika – chardonnay

Bizsergő – sárgamuskotály, habzóbor

Fortély- B  – sauvignon blanc

Pirkadat – A – cabernet sauvignon

EZÜST 

Üstökös – olaszrizling

Aranyvessző – chardonnay

Kalandor – sárgamuskotály

Pirkadat – B – cabernet sauvignon, merlot

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.