Magyar siker, Egri Chardonnay nyert aranyérmet Franciaországban

Burgundiában rendezték meg idén 28. alkalommal március 9-12. között a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, ahol a világ legjobb chardonnay borait díjazták. A Thummerer pincészet egyedüli magyarként aranyéremmel tért haza, az Egri Chardonnay Battonage-al.

A versenyre 604 minta érkezett, a világ 36 országából, amelyeket a bírálaton 200 nemzetközi borszakértő értékelt.

A versenyen 51 arany, 145 ezüst érem született, a nyertesek jogosultak az adott palackon a díjat jelölő matrica elhelyezésére.

Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny a világ legjobb Chardonnay borainak járó elismerés.

Ebben a rangos mezőnyben nyert aranyérmet egyedüli magyarként a Thummerer pincészet Chardonnay-ja. Thummerer Vilmos, a pincészet alapítója az egyik legmagasabb presztízsű díjnak értékelte a Chardonnay du Monde aranyérmét, kiemelte, hogy a többi nemzetközi versenyhez képest jóval szigorúbb minőségi előírásokat támaszt. Thummerer Vilmos hozzátette, Magyarország nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el, kilenc éremmel a negyedik helyen végzett a rangos verseny éremtáblázatán, Franciaország, Svájc és Kanada mögött.

EGRI CHARDONNAY BATTONAGE

Az Egri Chardonnay Battonage 2019-es bor, aranysárga színű, az illatában trópusi gyümölcsök és szőlő érződik tölgyes tónusokkal és battonage-fűszerekkel.

Kóstolva száraz, harmonikus savérzet, krémes felszínű test, finoman melegítő alkoholérzet, összetett, aszalt gyümölcsös ízaromák, s szinte végtelen hosszúságú utóíz jellemzik.

Fogyasztása: 

13-14 Celsius-fokon, krémes mártással kínált hal- és fehér húsú szárnyasételekhez, gombás tésztákhoz, sertéssültekhez kiváló

MIT JELENT A BATTONAGE? 

Seprőn érlelést jelent, azaz a borban lerakódott természetes, leginkább elhalt élesztősejtekből álló üledékén érlelik a bort. A battonage technika az, amikor ezt a seprőt rendszeresen felkeverik, és egyenletesen oszlatják el a borban.

A battonage különösen jó dolog, hiszen az elhalt élesztők sejtfalában még nagyon sok hasznos vegyület található, és ezek a vegyületek még többet tudnak hozzátenni a borhoz, mely által teltséget, krémességet, kifejezőbb ízeket nyerhetünk.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.