Borászok Borásza: megvan az öt döntős

Lezárult az első forduló, megvan az 5 döntős, június elején pedig kiderül ki lesz a 15. Borászok Borásza. A Vinum Praemium alapítvány által gondozott díj különlegességét az adja,  hogy nem egy külső bizottság kezében van a választás, hanem az 50 jelölt egymásra leadott szavazatai alapján kerül ki a győztes.

A Vinum Praemium alapítvány április elején hozta nyilvánosságra a Kárpát-medence ötven legjobb magyar borászának listáját, amelyet a Borászok Borásza díjat már elnyertek közössége állított össze. Ez az ötven borász a díj jelöltje.

A lista kihirdetésével egyidőben az érintetteket is tájékoztatták, és hivatalosan elindították az elsőkörös szavazást. A díj roppant egyszerű szabályai szerint ugyanis a díjra jelöltek döntenek a végső győztesről egyszerű, de kétfordulós szavazás alapján.

Az első forduló most zárult le, mindenki leadta szavazatát, a voksokat az alapítvány ellenőrizte és összesítette, és ez alapján az öt döntős:

Bárdos Sarolta

Bodó Judit

Ipacs Szabó István

Kiss Gábor

Liptai Zsolt 

A borászok barátját is díjazzák

A Borászok Borászai azonban nem csak a „kollégák” teljesítményét díjazzák, megválasztják a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is.

Ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk,  2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. 

A Borászok Borászai a Borászok Barátja Díjra jelölték:

Ambrus Lajos, József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője
Bányai Gábor Botond, borszakíró, a Borigo főszerkesztője
Fiáth Attila, nemzetközi borakadémikus, a Corvinus Egyetem professzora
Kovacsik Tamás, az Aszú Étterem borértő tulajdonosa
Matt Kramer, amerikai borszakíró
Ripka Gergely, Borszakíró, a Táncoló Medve és a Tokaj Guide szerzője

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.