Tokaji világsiker Japánban, dupla aranyat nyert a Mádi Juliet Victor

A mádi Juliet Victor borászat dűlőszelektált furmintja dupla arany minősítéssel tért haza Japánból, a “SAKURA” Japan Women’s Wine Awards borversenyről. A borászatnak ez már másodszor sikerült, hiszen 2019-ben ugyanitt egy szamorodnival aratott diadalt.

Tokaj neve már egybeforrt a furminttal, a fajtát világszerte a Magyarország, azon belül is a tokaji borvidék tette világszerte híressé.

A Mádi Juliet Victor borászat 2017-es BETSEK dűlőszelektált Furmintja dupla aranyat kapott a rangos nemzetközi versenyen.  

A rizlingekhez hasonló fehér bor nagyon sok variációban készül az extra száraztól egészen az intenzív édesig megtalálható.

2021-ben a furmint február 21 kiválasztott furmintjából 14 magyarországról került ki.

A “SAKURA” Japan Women’s Wine Awards Japán legnagyobb nemzetközi borversenye, amelynek különlegessége, hogy a normál esetben 560, idén a pandémia miatt 186 fős zsűriben kizárólag nők foglalhatnak helyet, akik borszakértők, sommelier-k, vagy a bormarketing, vendéglátás ágazatban dolgoznak.

 

A bírálatot Tokióban és Osakaban tartották februárban, szigorúan a vírushelyzetnek megfelelő szabályozások betartásával.

Összesen 4562 tétel érkezett a versenyre, a világ 32 országából, ebből 275 -en részesültek dupla arany, 1074-en arany, illetve 882-en ezüst minősítésben. Az eredményeket március 8-án, nőnapon hirdették ki. 

A Diamond Trophy and Special Grand Prix eredményeit március 20-án teszik közzé a verseny hivatalos honlapján.

A “SAKURA” Japan Women’s Wine Awards elnöke, Yumi Tanabe elmondta, a koronavírus miatt megváltozott körülményeknek megfelelően zajlott a bírálat. Míg a korábbi években nagy rendezvény keretében 560 fős bíráló bizottsággal Tokióban rendezték meg az eseményt, ezúttal a hosszú utazások elkerülése miatt két helyszínen, Tokióban és Oszakában zajlott le ugyanez.

A SAKURA Awards  három célt jelölt meg idén: a vírushelyzet miatt megváltozott körülmények miatt megtalálni azokat a borokat, amelyek az otthon elkészített ételekhez legjobban illenek, növelni a borfogyasztást, valamint támogatni és kiterjeszteni a nők borászati ágazatban történő foglalkoztatását.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.