A Piper-Heidsieck az idei Oscar gála hivatalos pezsgője

A Piper-Heidsieck pezsgője a hivatalos partnere a 93. Oscar gálának. A filmvilág legrangosabb eseményét április 25-én tartják, ahol a híres, piros címkés pezsgőház italaival koccintanak a sztárok.

“Bár Hollywood legnagyobb estélye idén egy kicsit máshogy fog kinézni, mint amit megszoktunk, azonban egy valami ugyanaz marad”- kezdte Benoit Collard, a Piper-Heidsieck igazgatója. Ebben a szezonban a Piper-Heidsieck egy limitált kiadású, kizárólag az Oscar gálára készült magnum palackkal jelenik meg, benne a márka zászlóshajójának számító Cuvée Brut-vel.

A pezsőgház 1933. óta támogatja a mozi világát, amikor feltűnt a Sivatag fiai című filmben, majd később 1965-ben egy egyedi 48 literes palackkal ünnepelte Rex Harrison Oscar győzelmét a My fair Lady-ben játszott főszerepe kapcsán. Ezt követően folyamatosan támogatta a filmipar örökségének megőrzését, több, mint két évtizeden keresztül a Nemzetközi Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként jelent meg.

A PIPER-HEIDSIECK FILMBE ILLŐ TÖRTÉNETE

A Piper-Heidsieck története is filmbe illő, egy romantikus szappanopera rejlik minden egyes palackban.

Nem akárhogy indult a sztori, Florens-Louis Heidsieck, egy  textil és drapéria kereskedő a franciaországi Reims-ből beleszeretett egy Champagne régióból származó lányba, annyira belebolondult, hogy azonnal utánament, és azonnal beleszeretett a pezsgőkbe, olyannyira, hogy a drapéria kereskedelemmel foglalkozó üzletét pezsgő kereskedelemmel bővítette. A későbbi világmárka olyan sikeres lett, hogy hamarosan a textil részleget is számolták.

De a szappanopera itt korántsem ért véget. Florens halála után 1828-ban az unokaöccse, Christian Heidsieck vette át a vállalat vezetését unokatestvérével, Henri- Guillaume Piper -rel közösen. A dolgok akkor váltak igazán szaftossá, amikor Christian hirtelen elhunyt – és az illő gyászidőszak leteltével 1838-ban Henri feleségül vette az unokatestvére özvegyét. Ez jelentette azt a pontot, amikortól Piper-Heidsieck lett a vállalat hivatalos neve.

MARIE ANTOINETTE ÉS MARILYN MONROE IS IMÁDTA 

Kétségkívül Marie Antoinette a saját kora legnagyobb celebje volt, Florens-Louis Heidsieck pedig tudta is ezt. és azt is, hogy mivel nyűgözze le a királynét úgy, hogy mindeközben megalapozza a hírnevét pezsgőiparban is. Személyesen vitte el Versailles-ba a pezsgőjét, ami Marie Antoinette-nek annyira tetszett, hogy egy pohárkészletet adományozott neki, de nem is akármilyet, a pletykák szerint a pezsgőskelyheket a királyné melleiről formázták.

Egy másik kor, hasonló nagy sztárja, Marilyn Monroe úgy dobta fel a napját a híres pezsgővel, mint ahogy más a kávéval: minden reggel egy pohár Piper-el indította a napot és állandó havi ellátmánya volt a Piper-Heidsieck-től,  amit otthon tartott.

“Egy pár csepp Chanel N°5-val fekszem le, és minden reggel egy pohár Piper-Heidsieck-el ébredek; felmelegít” – Marilyn Monroe

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.